Rólam imageRólam imageRólam image
Baranyi Zsuzsanna, Zsuzs vagyok okleveles futóedző, gerinctréner és sportrehabilitációs tréner.

A futósport teljesen normálisan eredménycentrikus. Minden futó először relatív próbál fejlődni, javulni, egymást eredményeik alapján ítélik meg. Teljesítettem már sokszor félmaratont, az ultra világába a párosban lefutott UTT vitt, terepversenyeken is részt vettem már. De ha összehasonlítom a 40 és a 72 perces 10 km-es eredményt, utóbbi tölti el melegséggel a szívemet, hisz barátnőm élete első versenyén nyulazhattam neki.

Az eredménynek van egy másik dimenziója, ami befelé fontos, kifelé viszont nem érvényesíthető, és ez a boldogság. Amikor a futás életmóddá válik, az edzések boldogsággal töltenek el, egy-egy verseny pedig csak az edzések megkoronázása. Ezt az üzenetet szeretném átadni a futóimnak.

Edzőnek lenni nem önmagunkról szól, nem arról, hogy milyen pengék vagyunk. Edzőnek lenni háttérszerep, ami introvertáltként eléggé passzol hozzám. A sportolók eredménye, sőt, szélesebben szemlélve a sportolók öröme a prioritás nálam.

Azért lettem edző, mert szeretném érteni mit, mikor, hogyan és miért alkalmazunk a futóedzések tervezésénél. A magyar végzettség mellé nemzetközileg elfogadott futóedzői papírt is szereztem, illetve azóta is keresem hogyan lehet bővíteni a tudásomat. Annyira gyönyörű és komplex tudomány az edzéstervezés, megannyi apró szeletből tevődik össze, egy véget nem érő tanulás.

Fontosnak tartom a prevenciót, hogy megfelelően készítsük fel szervezetünket a mindennapi élet kihívásaival szemben. A sportolóimnál elengedhetetlennek tartom a megfelelő regeneráció elsajátításának átadását. Amennyiben valami oknál fogva rehabilitációra van szükség, tudásommal igyekszem segíteni, megfelelő ember felé továbbítani a sportolót.

Célom megmutatni hogyan lehet fokozatosan elindulni azon a csodálatos, önismereti, önfejlesztő úton, amit futásnak hívunk. Közös erővel kihozzuk belőled a maximumot úgy, hogy közben élvezetes lesz az utazás.

Szeretettel várlak a csapatomban!