Kedves Anyuka. A gyermek normális.

Csak kicsit sok az energiája. Az a csendes, kedves leányka voltam óvodában, aki kihagyta az ebéd utáni alvást, mert nem volt rá szüksége. Családunkban többféle mozgásforma iránti lelkesedés fellelhető. Apai ágon asztalitenisz a fő csapásvonal. Édesapám asztalitenisz-versenyző a mai napig, anyukám édesanyja pedig testnevelő tanárként dolgozott. Én többféle sportágban kipróbáltam magam, jártam ritmikus sportgimnasztikára, vettem részt atlétikai versenyeken, végül tíz évesen talált rám a szerelem kosárlabda formájában.

1996.02.01.
 

Te szerettél futni a suliban?

Azon ritka szerencsések közé tartozom, akinek nem alakult ki a futással kapcsolatban negatív érzés, mert a kosárlabdázás miatt a futás a mindennapjaim részévé vált. Felnőttként nyilvánvaló volt számomra, hogy a futást építem vissza az életembe, amikor 12 év után abbahagytam a kosárlabdázást, és elkezdtem érezni a mozgás hiányából fakadó űrt. A mozgás nélküli időszakban felszaladt 20 kg szépen lassan eltűnt, a futással újraépült és átalakult a kapcsolatom. Többé nemcsak egy eszköznek tekintettem, hanem életformának.

2012.02.01.
 

Munka vagy hivatás?

2018-ban a páros UTT versenyt (111km távot) barátnőmmel edző nélkül, de valamennyi tudatossággal felkészülve sikeresen teljesítettük (visszagondolva merész vállalkozás volt és még egyszer edző nélkül nem tenném). Emlékszem a közös hajnali edzésekre, a vasárnapi hosszú futásokra. Én találtam ki, hogyan építsük fel az edzéseinket és elmondhatatlanul élveztem. Következő évben egy másik barátnőmet felkészítettem a 10km-es versenyére. Még tudatosabb akartam lenni, magába szippantott a tanulás, mit-miért csinálunk, hogyan lehet még jobban. A hobbiból munka lett és megtaláltam a hivatásom, amit igazi szenvedélyből végezhetek hétről hétre.

2018.02.01.
 

Edzői filozófia

Nagymamámtól átvéve a stafétabotot én is a sportban és a pedagógiában találtam meg a hivatásom. Az edző-tanítvány kapcsolat számomra olyan, mint egy Formula–1-es pilóta és csapata közötti viszony. Bizalmi kötelék, amelyet erősíthet az edző szakmai hozzáértése, hogy a tanítvány a felkészülés során minden kérdésben fenntartás nélkül hagyatkozhat edzője tanácsaira. Mert lehet valaki akármilyen jó sofőr, szüksége van egy navigátorra, egy csapatra, aki kihozza belőle a legjobbat! Így tudnám összefoglalni az edzői filozófiám.

2019.02.01.